Beton pentru fundație și elevație

Asta a fost probabil cea mai nasoală lucrare de când am început lucrul la cabană. Știu că sunt doar la început și or mai fi și altele, dar mie așa mi s-a părut. Spun asta pentru că, deși am calculat ca va curge betonul din cifă direct din stradă (deoarece nu am acces pe teren încă), a venit un șofer sâcâit care a făcut numai nazuri… În primul rând, el era convins că defapt n-o să mearga deloc, deși l-am asigurat că am făcut calcule și nu stau chiar atât de prost cu fizica, respectiv matematica, iar în al doilea rând, a fixat țevile într-un punct și de acolo nu a vrut să le mai manevreze în stânga sau dreapta pe motiv că se rup.

Păi wtf…atunci de ce le mai porți după tine?

N-am avut timp nici să fac poze măcar, am fost vreo 6 oameni și o oră întreagă am purtat betonul dintr-un colț în altul ca să acoperim toată zona plănuită + că trebuie băgată și piatră.

turnare fundatie 2

Probabil se vede că nu am băgat deloc armătură și o să zică toată lumea: ăsta-i nebun, nu ține mai mult de câțiva ani…

Inițial am vrut să o fac pe piloni și la fel ziceau toți, că aia nu ține, că aia nu e lucrare, bla bla, și am zis hai că fac cu fundație clasică.

Am o colegă de servici, inginer constructor de meserie, care a spus că la amprenta la sol pe care o am( 6x5m), dacă bag piatră e suficient, dar să fie neapărat piatră, nu doar beton.

fundatie cu beton si piatra mare

Am avut chiar piatră mare și tot a intrat destul de mult beton, în jur de 4.5 m3, iar rezultatul final, arată cam așa:

turnare fundatie

Bineînețeles că înainte de a face această lucrare, am băgat o scurgere pentru baie/bucătărie și o țeavă de tip politub pentru alimentarea cu apă. Nu am făcut mai multe instalații prin placă pentru că, e o zonă destul de friguroasă, iarna ține vreo 6 luni, și nu vreau să am surprize. Mai bine să le văd eu când se sparg…

Cam atât pentru azi, urmează să aduc umplutură, să o tasez, și pe urmă placa de beton, la care cu siguranță voi aduce și o pompă pentru muncă mai ușoară.

Un gând despre „Beton pentru fundație și elevație

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.